WAARSCHUWING WAARSCHUWING

Onwijs duurzaam!

Met recht durven wij te zeggen dat we tot de meest duurzame kwekerijen ter wereld behoren! Beestjes inzetten tegen beestjes, telen volgens de voorschriften van milieukeur en ook nog is op een duurzame manier de kassen verwarmen, dat is hoe wij werken!

Het verwarmen van 34 hectare kassen is een enorme opgave. Wij doen dat echter op de schoonst mogelijke manier, namelijk middels aardwarmte. Dit betekent dat wij water van 75 graden uit de ondergrond oppompen waarmee de kassen worden verwarmt. 

Bij koudere buitenomstandigheden redden wij het niet met alleen aardwarmte, dan gaan ook de warmtepompen aan. Is het echt heel koud dan krijgen wij warmte geleverd door een biomassa installatie. Dit alles bij elkaar opgeteld resulteert in 95% minder gebruik van fossiele brandstoffen en daarmee ook in 95% minder CO2 uitstoot!

Verder beschikken wij op alle vestigingen over dubbele energiedoeken. Deze worden wanneer het kouder wordt gesloten om zo het energieverlies te minimaliseren. Dit is nog niet alles, want ook onze kassen zijn zogenoemde "groen label kassen". Dit zijn kassen die gebouwd zijn met tal van milieuvriendelijke aanpassingen erin verwerkt. 

Voor meer informatie zie:

 www.hoewerktaardwarmte.nl

 www.ecwnetwerk.nl 

Duurzaamheid staat voorop Duurzaamheid staat voorop Duurzaamheid staat voorop Duurzaamheid staat voorop Duurzaamheid staat voorop

Optimale kwaliteit

meer informatie

Biologisch / milieukeur

meer informatie

Onwijs duurzaam!

meer informatie

Wij hebben goede banden met: